Kogelslingeren en gewichtwerpen onderdelen op NK Masters 2018


Onlangs werden de werkzaamheden aan de slingerkooi op het terrein van AV Gouda afgerond. Dat betekent dat daar vanaf nu ook wedstrijden kogelslingeren en gewichtwerpen gehouden kunnen worden. Deze twee onderdelen zijn dan ook toegevoegd aan het NK Masters op 1, 2 en 3 juni, waarmee het NK masters een volledig programma heeft.
Voor wie vast warm wil draaien: op 31 maart vindt de ‘Allereerste Slingerwedstrijd in Gouda’ plaats. Inschrijven kan via atletiek.nu.

Dagindeling NK Masters 2018


De dagindeling (zie ook de wedstrijdbepalingen) tijdens het NK Masters 2018 is als volgt:

Dagindeling NK Masters definitief

Wedstrijdbepalingen NK Masters 2018


Tijdens het NK Masters op 1, 2 en 3 juni 2018 gelden de volgende wedstrijdbepalingen:

Wedstrijdbepalingen NK Atletiek masters 15022018 (003)

Inschrijven NK Masters 2018 vanaf 1 maart


Op 1 maart start de  inschrijving voor het NK Masters 2018 dat op 1, 2 en 3 juni plaatsvindt 2018 op de baan van AV Gouda. Inschrijven kan tot 13 mei.

Na signalen vanuit het deelnemersveld is besloten om geen wedstrijdonderdelen op zaterdagavond te laten plaatsvinden. Het programma op zaterdag begint nu in de ochtend en is eind van de middag afgelopen.

Laat je inspireren door Rietje (76)


De film ‘Rietje, oud maar niet out’ van Tom Blom geeft op een op een leuke manier een beeld van de masteratletiek, zowel van de atleten als van hoe een wedstrijd verloopt. Hij portretteert deelnemers van in de 70 die ook tijdens het NK Masters van 9 t/m 11 juni in Gouda meedoen. Centraal in het filmpje staat atlete Rietje Dijkman, 76 jaar. Een vrouw met passie voor sport. Niks geraniums en wegkwijnen. Boven de 70 is er nog volop leven. We maken ook kennis met haar coach Kees Jägers, 73 jaar, en haar uitdager Willem Heemstra, 74 jaar.

Laagdrempelige sponsormogelijkheden voor lokale en regionale bedrijven


  • Laagdrempelige sponsormogelijkheden voor lokale en regionale bedrijven

AV Gouda wil van het NK Masters een win-win-win maken: atleten maken kennis met Goudse bedrijven, het NK Masters loopt financieel goed en lokale ondernemers profiteren door meer naamsbekendheid en meer omzet. Met deze eenmalige actie krijgen ondernemers tegen lage kosten drie jaar lang een hoge attentiewaarde via een full-colour spandoek. In het eerste document (3 pagina’s) hieronder leest u meer over deze actie. In het daaropvolgende document (9 pagina’s) leest u meer achtergrondinformatie over AV Gouda en het NK Masters.

Actie sponsordoeken:
Actie-sponsordoeken-bij-AV-Gouda-ivm-NK-Masters-2017-2018-2019

 

Achtergrond AV Gouda en NK Masters:
Achtergrond AV Gouda en NK Masters

Beste atleten boven de 35 jaar strijden drie jaar lang in Gouda om Nederlandse titels


  • Beste atleten boven de 35 jaar strijden drie jaar lang in Gouda om Nederlandse titels

De NK Masters wordt een driedaags evenement waar bijna duizend atleten aan meedoen. In 2017 staat dat gepland voor het weekend van 9 tot 11 juni. De drie dagen zijn nodig omdat er ongeveer duizend onderdelen afgewerkt moeten worden. Dat komt omdat elke discipline is onderverdeeld in leeftijdsgroepen van vijf jaar. Zo wordt de 100 meter sprint gehouden voor de leeftijdsklasse 35 tot 39, 40 tot 44 jaar en zo verder.
Volgens Eggo Bert Smid (51), voorzitter van het organisatiecomité, heeft AV Gouda het evenement gekregen omdat de bond zeer tevreden is over de vorige door de club georganiseerde grote wedstrijden en vanwege de nieuwe baan in het Goudse Groenhovenpark. De club heeft die met eigen middelen gerealiseerd. ,,Een aantal jaren geleden hebben we het NK 10.000 meter gehouden. Dat was een enorm succes en trok ook veel publiek. Daarnaast hadden we hier het Nationaal Evenement voor verstandelijk gehandicapten en het NK Veldlopen.”

Lees het hele artikel op de site van het AD.