Beste atleten boven de 35 jaar strijden drie jaar lang in Gouda om Nederlandse titels


  • Beste atleten boven de 35 jaar strijden drie jaar lang in Gouda om Nederlandse titels

De NK Masters wordt een driedaags evenement waar bijna duizend atleten aan meedoen. In 2017 staat dat gepland voor het weekend van 9 tot 11 juni. De drie dagen zijn nodig omdat er ongeveer duizend onderdelen afgewerkt moeten worden. Dat komt omdat elke discipline is onderverdeeld in leeftijdsgroepen van vijf jaar. Zo wordt de 100 meter sprint gehouden voor de leeftijdsklasse 35 tot 39, 40 tot 44 jaar en zo verder.
Volgens Eggo Bert Smid (51), voorzitter van het organisatiecomité, heeft AV Gouda het evenement gekregen omdat de bond zeer tevreden is over de vorige door de club georganiseerde grote wedstrijden en vanwege de nieuwe baan in het Goudse Groenhovenpark. De club heeft die met eigen middelen gerealiseerd. ,,Een aantal jaren geleden hebben we het NK 10.000 meter gehouden. Dat was een enorm succes en trok ook veel publiek. Daarnaast hadden we hier het Nationaal Evenement voor verstandelijk gehandicapten en het NK Veldlopen.”

Lees het hele artikel op de site van het AD.

Share :
Related Posts

Leave Your Comment