Over de 100 inschrijvingen!


De inschrijvingen gaan hard! Al bijna 150 deelnemers hebben zich voor het NK Masters 2019 ingeschreven. Ook de Atletiekunie nodigt jou uit om mee te doen aan dit sportieve evenement op 17/ 18/ 19 mei. Geen mailtje ontvangen van de Atletiekunie? Geen zorgen, je kan de mail hier bekijken.

Inschrijvingen geopend!


De inschrijvingen voor het NK Masters 2019 zijn geopend! Ben jij de eerste deelnemer op jouw onderdeel? Schrijf je dan hier in!

Voor alle vrijwilligers van het NK Masters 2018


Voor alle vrijwilligers van het NK Masters 2018: deze is voor jullie!

Laat je inspireren door Rietje (76)


De film ‘Rietje, oud maar niet out’ van Tom Blom geeft op een op een leuke manier een beeld van de masteratletiek, zowel van de atleten als van hoe een wedstrijd verloopt. Hij portretteert deelnemers van in de 70 die ook tijdens het NK Masters van 9 t/m 11 juni in Gouda meedoen. Centraal in het filmpje staat atlete Rietje Dijkman, 76 jaar. Een vrouw met passie voor sport. Niks geraniums en wegkwijnen. Boven de 70 is er nog volop leven. We maken ook kennis met haar coach Kees Jägers, 73 jaar, en haar uitdager Willem Heemstra, 74 jaar.

Beste atleten boven de 35 jaar strijden drie jaar lang in Gouda om Nederlandse titels


  • Beste atleten boven de 35 jaar strijden drie jaar lang in Gouda om Nederlandse titels

De NK Masters wordt een driedaags evenement waar bijna duizend atleten aan meedoen. In 2017 staat dat gepland voor het weekend van 9 tot 11 juni. De drie dagen zijn nodig omdat er ongeveer duizend onderdelen afgewerkt moeten worden. Dat komt omdat elke discipline is onderverdeeld in leeftijdsgroepen van vijf jaar. Zo wordt de 100 meter sprint gehouden voor de leeftijdsklasse 35 tot 39, 40 tot 44 jaar en zo verder.
Volgens Eggo Bert Smid (51), voorzitter van het organisatiecomité, heeft AV Gouda het evenement gekregen omdat de bond zeer tevreden is over de vorige door de club georganiseerde grote wedstrijden en vanwege de nieuwe baan in het Goudse Groenhovenpark. De club heeft die met eigen middelen gerealiseerd. ,,Een aantal jaren geleden hebben we het NK 10.000 meter gehouden. Dat was een enorm succes en trok ook veel publiek. Daarnaast hadden we hier het Nationaal Evenement voor verstandelijk gehandicapten en het NK Veldlopen.”

Lees het hele artikel op de site van het AD.